1. Home
  2. Znane problemy
  3. Jak „wyłączyć” danego pracownika?

Jak „wyłączyć” danego pracownika?

Opis problemu

Próba usunięcia danej osoby – pomimo zaznaczenia opcji „wyłącz” z datą dzisiejszą, dana osoba wciąż znajduje się na liście. Jak całkowicie usunąć nieaktywne osoby?

Rozwiązanie

W celu wyłączenia pracownika należy wejść w „opcje” (symbol „ołówka” znajdującego się po prawej stronie). Następny krok to zaznaczenie opcji „Wyłącz” i wybranie daty z kalendarza. Automatycznie pojawia się data dnia, podczas którego wykonujemy to działanie. Co ważne, aby wyłączenie pracownika zadziało należy wybrać datę przeszłą (przynajmniej o jeden dzień wstecz). Wybranie poszczególnej przeszłej daty powoduje, iż od tego dnia dana osoba zostaje usunięta. Pominięcie daty sprawi, że funkcja ta nie zadziała.

Krok 1 – Opcje

Przejście do opcji

Krok 2 – Zaznaczenie opcji „Wyłącz”

Opcja „Wyłącz”

Krok 3 – Wybór daty

Krok 4 – Zapisanie

Zapisz

Zaktualizowano 15 lutego, 2021

Czy ten wpis był pomocny?

Powiązane artykuły